4 svar
72 visningar
heddan1 65
Postad: 11 maj 2020 09:13

Enzym aktivitet stark bas

Har gjort en laboration där enzym aktiviteten testas. Resultatet visar på att om man tillsätter en stark syra denatureras enzymet. Men om man tillsätter en stark bas (NaOH) saktas enzymaktiviten ned, men denatureras inte. Varför? Är det för pga NaOH lösningen är så pass utspädd att pH-värdet blir lägre?

Smaragdalena 80504 – Avstängd
Postad: 11 maj 2020 09:27

Hur märker du att proteinet denatureras i det ena fallet, men inte i det andra?

heddan1 65
Postad: 11 maj 2020 09:38

Precis, det naturerades med saltsyra, men inte med NaOH

heddan1 65
Postad: 11 maj 2020 09:38

*denaturerades

heddan1 65
Postad: 11 maj 2020 09:45

Den med saltsyra bildar ingen skumpelare, medan den med bas bildar en skumpelar, fast mindre jämfört med kontrollen

Svara
Close