Doktorera inom arbetsrätt/arbetsvetenskap
Jag har kommit betydligt längre i tankarna nu kring detta med att doktorera, som samverkansdoktorand eller som reguljär. Jag vill verkligen tacka för tipsen här på forumet.
Vi har ett barn på gång, och jag har fått en ny chef. Så kanske klokt att invänta detta ett litet tag? Kanske ställa frågan till chefen när han är lite varmare i kläderna eventuellt. Kanske svårt att kombinera forskning med småbarnsliv?
Jag har iaf tid att fundera över vad jag vill forska kring. Typ problem/bransch/fenomen. Och jag märker ju vilka frågor min arbetsgivare tycker är viktiga ju längre jag jobbar, misstänker jag. Men för mig som inte forskat tidigare tycker jag det är svårt att veta vart man ska sätta ned spaden, det finns ju så himla mycket spännande frågor att få svar på. Vart ska man börja egentligen? Bör jag leta reda på forskningsöversikter kring några forskningsfält? Kanske kontakta någon forskare och be denna ge mig lite tips på ämnen som är intressanta för universitetet?
Uppskattar verkligen alla tips och råd!
Vi fick tre barn under tiden som min man doktorerade. Det funkade, mycket tack vare vårt nätverk med t ex mormor som kunde hoppa in och hjälpa till med barnen när det behövdes.
Smaragdalena skrev:Vi fick tre barn under tiden som min man doktorerade. Det funkade, mycket tack vare vårt nätverk med t ex mormor som kunde hoppa in och hjälpa till med barnen när det behövdes.
Det låter ju bra! Då doktorerande han kanske som reguljär doktorand?
Kan det vara en god idé att göra en forskningsöversikt?
kanske förbereda en forskningsplan redan nu? Eller är det lite väl tidigt i detta skede?
Om man är intresserad av att bli industridoktorand/samverkansdoktorand, och har en potentiell handledare intresserad och arbetsgivaren är intresserad. Hur kan man på bästa sätt ordna med finansiering, uppfattar det som att de många gånger är externa medel som gäller? Hör man av sig till olika forskningsinstitutet helt sonika?