Denaturering av proteiner
Proteiner kan denatureras pga för högt eller lågt pH (då kommer jonbindningar och vätebindningar att påverkas), värme (då sker kemiska reaktioner och proteinet byter form) eller utsaltning (vilket påverkar jonbalansen). Jag undrar dock några saker om detta:
Om pH enbart påverkar jonbindning och vätebindning, innebär det att vissa proteiner inte påveras alls av pH-värdet? Eller har alla proteiner jonbindning och vätebindning?
Hur påverkas proteiner av förändrad jonbalans. Jag har för mig att det gör något med jonbindningar och vätebindningar, men jag vet inte hur.
Tack på förhand
852sol skrev:Om pH enbart påverkar jonbindning och vätebindning, innebär det att vissa proteiner inte påveras alls av pH-värdet? Eller har alla proteiner jonbindning och vätebindning?
Väldigt bra fråga.
Alla enzymer har ett pH i vilken den arbetar optimalt (den måste inte vara 7). Så ja, alla enzymer påverkas av pH.
Alla proteiner har vätebindningar, men inte alla proteiner har jonbindningar.
Hur påverkas proteiner av förändrad jonbalans. Jag har för mig att det gör något med jonbindningar och vätebindningar, men jag vet inte hur.
Tack på förhand
Jag har inte hört talas om detta, så jag kan inte svara.
Tack för hjälpen. Men är det så att förändrat pH och utsaltning påverkar jonbindning och vätebindningar? Och vid utsaltning ändras ju jonbalansen så att det påverkar jonbidning och vätebindning.
Tack på förhand