4 svar
329 visningar
Hjälpsökes 6 – Fd. Medlem
Postad: 24 apr 2020 16:02

Denaturering av protein

När protein (äggvita med vatten) blandades med bakpulver i en laboration bildas som ett vitt skum, precis som maräng, varför blev det så? eller hur kunde det ske?

Du misstänker att proteinet detnaturerades? Bra gissning. 

Vad kan göra att ett protein denatureras? Vad består bakpulver av?

Hjälpsökes 6 – Fd. Medlem
Postad: 24 apr 2020 17:09

tänker att det är för att bakpulvret är basiskt vilket leder till att bindingarna som gör proteinerna tredimensionella bryts, men förstår inte hur det kan bli ett skum och varför det inte blir som vita trådar som när proteinet värms eller blandas med alkohol?

Matsva 103 – Livehjälpare
Postad: 24 apr 2020 17:15

Vilka ämnen bildas när bakpulver löses i vatten?

Hjälpsökes 6 – Fd. Medlem
Postad: 24 apr 2020 17:35

Natriumjoner och vätekarbonatjoner?

Svara
Close