bräckt vatten
Varför gör det bräckta vattnet i Östersjön det extra känsligt för övergödning?
Hur långt har du kommit? Vad har du hittat när du sökt information?
Om du inte hittat något (bra) ännu, vilka söktermer använde du? Om du ger mer information blir det lättare att få hjälp.
Jag hittade att bräckt vatten ju är en blandning utav sött och salt vilket är svårt för många organismer att anpassa sig till. Att Östersjön sedan har övergödning gör ju att de drabbas hårt då de redan innan hade svårt
Tips: Sök på
östersjön kväve utsläpp
(på Google naturligtvis)
Julialarsson321 skrev:Jag hittade att bräckt vatten ju är en blandning utav sött och salt vilket är svårt för många organismer att anpassa sig till. Att Östersjön sedan har övergödning gör ju att de drabbas hårt då de redan innan hade svårt
Det stämmer att det bräckta vattnet gör det svårare för många arter att leva i Östersjön. Och Östersjön är övergödd.
Men frågan undrar över varför just Östersjön med sitt bräckta vatten, är extra känsligt för övergödningen, d.v.s. varför övergödning får en större effekt i Östersjöns bräckta vatten.