1 svar
35 visningar
Plshelp 22
Postad: 10 sep 2023 15:38

Biurettest och Trommers prov

Hej, jag gjorde en laboration där jag skulle undersöka proteiner och kolhydrater i mjölk, och jag har några frågor angående resultaten. Först och främst blandade jag 0.5 cm3 mjölk med 0.5 cm3 NaCl, därefter gelfiltrerades lösningen och fördelades på 10 fraktioner på 1 cm3 var. Biurettestet gav förväntade resultat och man kunde se peptider/proteiner i fraktionerna, men när proven sattes in i vattenbadet fanns det inte en enda fraktion som visade den rödgula färgen. 

Är detta helt enkelt på grund av att vi inte fick upp kolhydrater när vi tog vårt prov från mjölken?

mag1 9566
Postad: 10 sep 2023 21:06

Kolhydraterna kommer med tillsammans med resten av ämnena, de bör inte "försvinna någonstans".

Om er gelfiltrering fungerade bör ni ha fått proteiner/peptider i de första provrören men inte i de sista.

Testade ni kanske även var det fanns kloridjoner, t.ex. med silvernitratfällning?

Svara
Close