biokemi
Hej, om man bakar bröd men brödet blir inte som förväntad - utan mer platt, hårt och torrt.
Ingredienser:
50 gram jäst
5 dl vatten
2 tesked strösockar
12 dl vetemjöl
Varför blir det inte som förväntat? Vet att jäsningsprocess och biokemiska reaktioner har betydelse. Men är det något mer? Och vad ska man tänka på när man analyserar för jäsningsprocess och biokemiska reaktioner?
Har alla börjat baka bröd på PA denna vecka? Dåligt jäsande bröd finns som problem i minst tre trådar just nu, men snarlik biokemisk frågeställning.
Det råkar inte vara samma temperatur som i dessa trådar?
https://www.pluggakuten.se/trad/brod-7/
https://www.pluggakuten.se/trad/varfor-blir-inte-brodet-flufiggt-och-istallet-platt/
mag1 skrev:Har alla börjat baka bröd på PA denna vecka? Dåligt jäsande bröd finns som problem i minst tre trådar just nu, men snarlik biokemisk frågeställning.
Det råkar inte vara samma temperatur som i dessa trådar?
https://www.pluggakuten.se/trad/brod-7/
https://www.pluggakuten.se/trad/varfor-blir-inte-brodet-flufiggt-och-istallet-platt/
Haha säkert elever som går i min skola. Har du några idéer på vad jag kan ta med
Det finns en del beskrivet om tänkbara orsaker i de tidigare trådarna.
Undersökte du kring frågan jag ställde?