Betesmarker och köttproduktion
Hej! Jag har en fråga angående betesmarker och köttproduktionen. Vi alla vet att köttproduktionen bidrar till den globala uppvärmningen p.g.a. växthusgaserna som t.ex. kossorna släpper ut. Av denna anledning blir vi rekommenderade att minska på köttproduktionen genom att konsumera mindre kött, men samtidigt så är djur som betar i hagmarker, som får och nöt, viktiga för den biologiska mångfalden.
Min fråga är då, hur ska vi kunna bevara den biologiska mångfalden i t.ex. hagar och åkrar samtidigt som vi minskar på köttproduktionen? Om vi minskar på köttproduktionen så kommer ju även den biologiska mångfalden att minska.
Tack på förhand!
Titta lite på dessa sidor (t.ex);
https://www.wwf.se/mat-och-jordbruk/kottguiden/kott-och-miljo/
https://www.cbd.int/agriculture/2011-121/SwedishboardAgriculture2-sep11-sw.pdf
https://gunnarlinden.wordpress.com/2015/12/28/vilket-kott-ar-bra-for-den-biologiska-mangfalden/
https://www.krav.se/aktuellt/sa-kan-den-biologiska-mangfalden-raddas/
Silverrygg skrev:Titta lite på dessa sidor (t.ex);
https://www.wwf.se/mat-och-jordbruk/kottguiden/kott-och-miljo/
https://www.cbd.int/agriculture/2011-121/SwedishboardAgriculture2-sep11-sw.pdf
https://gunnarlinden.wordpress.com/2015/12/28/vilket-kott-ar-bra-for-den-biologiska-mangfalden/
https://www.krav.se/aktuellt/sa-kan-den-biologiska-mangfalden-raddas/
I källan högst upp så står motsatsen av det jag har skrivit, det står:
"Globalt utgör köttproduktionen ett av de främsta hoten mot biologisk mångfald genom bl.a. att foderodling och betesmark expanderar och konkurrerar ut den naturliga vegetationen."
Jag förstår inte, jag har läst på flera ställen att köttproduktionen bidrar till den biologiska mångfalden, men här så står det ju helt tvärtemot. Vad stämmer och vad stämmer inte?
Köttproduktion i industriell skala kan nog inte räknas bidra till den biologiska mångfalden utan tvärtom. Var har du läst att köttproduktion bidrar till biologiska mångfalden och vilken typ av produktion menas?