3 svar
225 visningar
Faattee behöver inte mer hjälp
Faattee 66 – Fd. Medlem
Postad: 10 okt 2021 16:18

Bakterier

Jag skriver en labbrapport om bildningen av yogurt, men vet inte vad jag ska skriva på hypotes. Eftersom på bakgrunden skrev jag, yogurt bildas genom att antingen de mesofila som förökar sig bäst vid ca 37-42°C eller termofila bakterier förökar sig bäst vid cirka 50-55°C tillsätts i mjölken efter att den värms upp. I min labb använde vi mild yogurt naturell från arla, men jag kan inte hitta  vilken typ av bakteriekultur de använder sig av för att bilda yogurten, alltså om de använder sig av mesofila eller termofila bakterier, vilket gör att jag kan inte skriva något på hypotesen. Samtidigt är jag även osäker om yogurten kan möjligtvis innehålla både termofil och mesofil bakterie.

mag1 9549
Postad: 10 okt 2021 19:18

Har du läst på vad Arla själva skriver om den yoghurt de producerar? Hittade svaret direkt när jag sökte, ta en titt här:

https://www.arla.se/om-arla/arlas-historia/produkterna/yoghurt/

Faattee 66 – Fd. Medlem
Postad: 10 okt 2021 22:48 Redigerad: 10 okt 2021 22:50

Ja, jag såg det men de säger inget om bakterierna är termofila eller mesofila. Och de skriver inte heller för vilken typ av yogurt de lägger de där bakterierna, eftersom arla producerar många olika typer av yogurt

mag1 9549
Postad: 11 okt 2021 08:37 Redigerad: 11 okt 2021 08:37

Nej det står inte vilken typ av bakterier det är, för texten vänder sig till de som äter Arlas yoghurt (inte till elever som laborerar med yoghurten).

Men i informationen finns står vilka arter av bakterier som används. Och då är det lätt att bara läsa på om dessa arter, så får du reda på vilken typ av bakterier som finns med.

Vill du veta precis vilken sort/bandning som finns den produkten du undersökt får du gå till källan - d.v.s. Arla.

Svara
Close