Antibaktriell effekt
Hej!
Det är så att vi har gjort en labbration av olika substans (gurkmeja och kryddnejlika)
som har antibaktriell effekt. Men vi ska förklara hur substansen påverkar grampositiva och
gramnegativa bakterier, alltså bara bakterien inte kroppen. Eftersom vi odla de på agarplattan,
därför måste vi endast förklara hur det påverkar själva bakterien och inget annat.
Men hur mycket än jag letar, kan jag inte hitta information om hur dessa påverkar själva bakterien, bara immunförsvaret
Nu blir det lite mer avancerat än att det är en substans. De två kryddor du använt är torkade delar av växter, som består av tusentals (gissning, troligtvis mer) av ämnen. Och bland dessa ämnen finns det ett eller några som påverkat bakterierna.
Vilka sökord har du använt när du letat information, och var/hur har du letat (t.ex. google, pubmed etcetera)?
För det mesta har jag vänt mig till pubmed, men den är ganska svårt att först. och jag sökte ord såsom bacteria and tumeric, tumeric antimicroble osv.
Men på gurkmeja har jag gått in mer specifik på kurkuminet eftersom det stodd mycket om att det var anledningen bakom antibakteriella effekten