Analys insändare
"
Kära ungdomar – avstå från festen
Kära ungdomar, jag har min älskade make på äldreboende. Nu vädjar jag till er att undvika fester och större sociala sammanhang, eftersom det är störst risk att föra smitta vidare.
När ni kommer hem finns det kanske i din familj någon som jobbar inom äldreomsorgen och på så vis kan smittan föras in i våra äldreboenden.
Vi som har våra nära och kära där har under sju månaders tid hållit oss nära nog i karantän lika lång tid för att kunna träffa våra nära och kära utan att riskera föra in någon smitta till boendena. Vi har längtat så innerligt efter denna dag då vi ska få träffas på ett normalt sätt igen.
Kommer det in smitta igen så tror man dessvärre att det är vi, som håller oss isolerade även fortsättningsvis, som bär på smittan som ändå hade kommit in när allmänheten inte förmår att ta hänsyn till oss äldre.
Tänk även på personalen (kanske din familjemedlem) som gör allt för att inte ta med sig smitta till sina arbetsplatser. De kämpar på efter bästa förmåga och vill hyresgästernas allra bästa.
Det kommer en dag då vaccinet kommer att göra vår vardag lite lättare men tills dess: Snälla håll ut och håll avstånd.
Anitha"
Jag har fastnat på en fråga och det är vilka argument som förs fram, jag har lite svårt med att förstå argument och motargument.
Lugn, det finns inga motargument i insändaren ( det är som det brukar vara ).
Argumenten för att sluta 'festa' som förs fram är dels att 'festandet' sprider smittan inte bara till deltagarna utan också till personalen på boendena och dels att andra (de anhöriga) gör uppoffringar i sina liv för att hindra smittan - solidaritetsargumentet och till slut det är ju i alla fall tillfälligt det tar slut.
Sen tror hon (med rätta visade det sig i många fall) att de anhöriga skulle få skulden om smittan kom in på ett boende vilket hon kanske ser som ett argument också.
( 'festa' står för festa och större social arrangemang )
Vilken är tesen och om man skulle komma på en motargument?