2 svar
196 visningar
Dzana 117
Postad: 26 feb 2022 15:57

Alkaner

Varför möglar inte surdegsbröd så lätt?

Skulle någon kunna berätta varför? Har den något och göra med alkohol? 

Smaragdalena 80504 – Avstängd
Postad: 26 feb 2022 17:04
Dzana skrev:

Varför möglar inte surdegsbröd så lätt?

Skulle någon kunna berätta varför? Har den något och göra med alkohol? 

Det skulle jag inte tro - det har nog att göra med att den sortens bröd är surare, och då trivsinte mögelsvamparna lika bra.

FormelFenix 45
Postad: 27 feb 2022 20:43
Dzana skrev:

Varför möglar inte surdegsbröd så lätt?

Skulle någon kunna berätta varför? Har den något och göra med alkohol? 

Surdeg bildas när jäst och mjölksyrabakterier, som finns naturligt i spannmål, får växa i en blandning av mjöl och vatten. Då bildas mjölksyra och ättiksyra som ger syrlig smak på brödet. Surdeg gör även brödet mer hållbart (det möglar inte så lätt) och gör att det blir lätt att skära i skivor.

Svara
Close