Varför blir mjölken varm men inte skorpan
om man värmer kall mjölk i en mugg och en skorpa i mikrovungsungen samtidigt, varför blir mjölken varm men inte skorpan
Ändra rubriken så att den beskriver trådens innehåll. /Moderator
Jag vet inte hur man gör
Du trycker på knappen ”Redigera” längst ner i högra hörnet av ditt huvudinlägg.
Du kan väl börja med att följa Pluggakutens regler:
När du skapar en ny tråd, står det så här, där du skall skriva in rubriken :
Skriv en tydlig rubrik där du i korta ordalag förklarar din fråga. Undvik uttryck som "Hjälp!!!" och liknande, skriv inte med enbart stora bokstäver.
Nu har du lyckats bryta mot tre punkter på två ord.
Lite längre ner, där du skall skriva själva inlägget, står det så här:
Visa alltid hur du har försökt lösa uppgiften och vad du har problem med, då är det mycket enklare att hjälpa till.
Det har du inte heller bryutt dig om att följa.
/moderator
Förlåt men jag hittar verkligen inte knappen, dessutom så förstår jag inte frågan, det är därför jag frågar, har verkligen ingen som helst aning. Om du nu vet skulle du kunna vara snäll och förklara för mig:)
Vad är det i första hand som blir varmt när man värmer något i en mikrovågsugn (fett värms också upp)?
Flytande eller, skulle du kunna förklara tydligt, tack:)
Nej, det är ett ämne som utgör drygt 90 % av mjölken men bara några få procent av skorpan.
Vad menar du, hur vet du det. Så svaret på min fråga är att det är ett ämne(fettet) som utgör 90% av mjölken, medan bara någon procent av skorpan eller varför är mjölken varm medan skorpan inte är det
Varför blir en dryck överhuvudtaget varmare än en skorpa vad är anledningen??
Nej, det är 3 % fett i mjölk. Vad finns det mest av i mjölk? Det är ett väldigt vanligt ämne, men i torra saker som skorpor finns det bara lite av detta ämne.
Gör det någon skillnad om mjölken ligger i en mugg
Vad har fett med detta och göra?? Jag vet ärligt talat inte vad det finns för ämne i mjölk
Vatten??
Greta.anersson skrev :Vatten??
Ja. Energin i mikrovågorna är precis lagom stor för att få vattenmolekylerna att börja röra sig, och rörelse är värme.
alltså pågrund av att energin i micron är precis lagom stor för att få vattenmolekylerna att börja röra sig(rörelse=värme) så blir mjölken varm, medan skorpan som är "fast"(inte består av lika mycket vatten) tar det längre tid för den att bli lika varm, och eftersom de var inne i micon under samma tid så blir mjölken varm medan skorpan kanske bara är lite varm, för att den ska bli lika varm så mäste den vara i micron under en längre tid eftersom så skorpan innehåller mindre vatten än mjölken?
Att skorpan är fast spelar ingen större roll, det som spelar roll är att skorpan är torr. Eftersom det (nästan) inte finns något vatten i skorpan, kommer den inte att bli varm även om den är jättelänge i micron.
Så det är vattnet som avgör det
Varför kommer inte skorpan att bli varm? Är det eftersom det att micron gör så att vattenmolekylerna börjar röra sig(blir varmare) men om det inte finns vatten i skorpan så kan inget börja röra sig och därför blir den inte heller varm
Just precis.
Tack för hjälpen, det är serisöt bara du som kan hjälpa mig där jag förstår vad du menar för att du inte använder ett jätte avancerad språk<3
Jag har gjort ett annat inlägg om bakre gränsen, jag kommer bara så lång tills man halverar tiden, men sen vet jag inte bad jg ska göra, kan du ta en titt på det, tack