3 svar
1940 visningar
paruthy18 1446 – Avstängd
Postad: 5 mar 2018 20:19

7. 14 I förpackningar med bröd, ost eller köttfärs kan luften vara......

7. 14 I förpackningar med bröd, ost eller köttfärs kan luften vara utbytt mot en blandning av kväve och koldioxid. Man säger att livsmedlen är förpackade i en skyddande atmosfär. Hur kan denna förlänga hållbarheten?

beror det på bakterier har nästan ingen syre att leva

eller finns det nåt annat skäl?

mvh

joculator 5289 – F.d. Moderator
Postad: 6 mar 2018 07:23

http://www.gp.se/livsstil/konsument/mer-kött-packas-i-atmosfär-1.1043506

Första länken på google .....

paruthy18 1446 – Avstängd
Postad: 17 mar 2018 12:11

jag förstår nu .. tack

paruthy18 1446 – Avstängd
Postad: 17 mar 2018 12:20

 men det står att

* Kväve, N2, används som utfyllnad och för att bibehålla förpackningens volym.

men kommer inte kväve reagera med något och blida farliga gaser ?

och 

är kolsyra i högre halt inte färlig för kroppen ?

Svara
Close